Ohjelmaa ja liikuntaa

Monipuolisista ja virkistävistä oheisohjelmista voitte valita ryhmällenne sopivan elämyksen. Kokeilkaa yhdessä vaikka uutta lajia tai kisailkaa leikkimielisesti Backbyn inspiroivassa kartano miljöössä Oheisohjelmilla lisää virtaa työyhteisöön!

Asahi

Asahi on Suomessa kehitetty terveysliikuntamuoto, joka sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille. Se on yksinkertaista, kokonaisvaltaista ja tehokasta terveysliikuntaa,
joka auttaa ihmistä ylläpitämään fyysistä terveyttään ja henkistä tasapainoaan. Asahin liikkeet ovat rauhallisia ja ne tehdään hitaan hengityksen tahdissa.
Harjoitukset tehdään seisten eikä Asahin harjoittaminen vaadi mitään välineitä. Tutustumme tunnilla Asahin 1 ja 2 sarjan perusliikkeisiin, joiden avulla avaamme
ja rentoutamme järjestelmällisesti koko kehoa. 

45 min

Freymannin kierros

Kokonaisuus, joka nostaa yhteishengen, hymyn ja hyvän olon huippuunsa ryhmän toteuttaessa tehtäviä 1900-luvun alun hengessä kartanon viehättävässä puistoympäristössä. Freymannin kierros on mainio keino tiimiyttää, rentouttaa ja nostattaa positiivista yhteishenkeä ryhmän kesken.

Kesto 90 min, yli 20 hlö

Gyrokinesis ® Uutuus

GYROKINESIS® - menetelmässä harjoitukset tehdään enimmäkseen tuolilla istuen ja/tai lattialla matolla. Laji sopii aivan erityisesti istumatyötä tekeville, paljon päätetyöskentelyä tekeville tai henkilöille jotka tarvitsevat lisää liikkuvuutta ja kiertoja kehoonsa. Harjoitteet venyttävät kehon eri lihaskalvoja (fasciat) stimuloiden mm. hermostoa ja lisäten näin kokonaisvaltaista energiaa. Niska-hartia-.selkälihakset kiittävät ja lajista saa hyötyä niin toimistotyöntekijät kuin  huippu-urheilijatkin ja se sopii kaiken ikäisille.

45 min, max 30 hlö

Hyvä ryhti

Harjoituksen aikana lihaskireydet avautuvat ja opitaan tunnistamaan kehon virheasentoja ja lihasten epätasapainoa. Harjoitus parantaa kehon hallintaa ja vahvistaa ryhtiä tukevia lihaksia. Miellyttävä harjoite jossa käytetään oman kehon lisäksi mm jumppakeppejä. Harjoituksen jälkeen olo on ryhdikäs ja saat sujuvuutta arjen askareisiin.

45 min, max 12 hlö

Jooga

Kokonaisvaltainen harjoitusmenetelmä joka muodostuu kolmesta osiosta: fyysisistä harjoituksista, tietoisen hengityksen harjoituksista ja ohjatusta rentoutumisesta. Miellyttävä ja lempeä harjoitus kaikille eikä vaadi aikaisempaa joogakokemusta. Jooga lisää kehon liikkuvuutta, kohentaa kokonaisterveyttä ja parantaa keskittymiskykyä.

45 min, max 12 hlö

Jousiammunta

Rentouttavana lajina erittäin hyvä vastapaino nykypäivän kiireiselle elämänrytmille, Jousella ampumiseen ei tarvita fyysistä voimaa vaan suurin työ tehdään henkisellä puolella ja korvien välissä. Osuakseen taulun keskelle täytyy tietenkin ensin hallita oikea suoritustekniikka, mutta ennen kaikkea täytyy hallita oma itsesi! Jousiammunta on laji jossa suurin kilpakumppani olet sinä itse.

45 min, max 15 hlö

Juoksukoulu

Miellyttävä yhteislenkki, jossa keskitytään tekniikka asioihin tai nautitaan vain juoksusta valmentajan avustuksella. Lenkin aikana voidaan tehdä intervalliharjoituksia tai kehoa ja mieltä avaavia joogaliikkeitä. Yhteislenkki voidaan räätälöidä eri tasoisille liikkujille.

Tavoitteellisille juoksijoille lenkki koostuu alkuhölkästä, venyttelyistä, koordinaatioliikkeistä, sekä juoksuvedoista ja loppuverryttelystä.

45 min

Keho ja mieli

Kevyt harjoite koko keholle ja mielelle ja sopii kaikille. Sisältää kehoa palauttavia liikkeitä ja kehoa avaavia venytyksiä, lisää liikkuvuutta. Pysähdytään hetkeen ja keskitytään hengittämään. Tietoisella hengityksellä välittömiä vaikutuksia hermoston rauhoittumiseen ja palautumiseen. Harjoite päätetään meditatiiviseen ’omaan hetkeen’.

45 min, max 12 hlö

Kiertoharjoittelu

Kiertoharjoittelussa on 6-12 liikettä joissa hyödynnetään mm kehon omaa painoa, kahvakuulia ja jumppapalloja. Soveltuu kaikille ja jokainen tekee oman harjoitteen oman kunnon mukaan, liikkeitä mahdollista muokata jokaiselle sopivaksi. Tehokas ja reipas liikuntamuoto joka kehittää kestävyyttä ja lihaskuntoa. Vesipullolle ja hikipyyhkeelle tarvetta!

45 min, 12 hlö

Kokous rentoutus

Mielen ja ajatusten rauhoittamista, läsnäoloa ja hengitysharjoituksia. Soveltuu kaikille eikä vaadi etukäteen valmistautumista tai vaatteiden vaihtoa. Harjoitus vähentää stressiä, kirkastaa ajatuksia sekä antaa voimaa ja energiaa. Toteutetaan kokoustamisen yhteydessä kokoustilassa.

20 min

Kädentaitopaja

Askartelupajassa aloittelijankin kädet loihtivat mitä ihastuttavimpia helmikoruja, huovutettuja koristeita tai kankaanpainantatöitä. Nauti askartelun FLOW-tilasta ja onnistumisen elämyksistä.

Kesto 90 min. hinnoitellaan erikseen ryhmäkoon ja materiaalien mukaan.

Lavis-lavatanssijumppa

Helppoa, hauskaa ja hikistä liikuntaa kotimaisen tanssimusiikin tahtiin. Lavista tanssitaan yksin, joten ei ole vaaraa että kukaan talloo varpaille.
Lavis-lavatanssijumpan periaatteisiin kuuluu, että tanssiaskeleet ja koreografiat ovat niin helppoja, että mukaan pääsee tottumattomampikin tanssija.
Kukin voi säädellä tunnin tehoa oman kuntotason mukaan. Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja kuten valssi, humppa, jenkka, rock/jive, fusku ja salsa.

45 min

Pilates

Kehon hallintaa kehittävä harjoite jossa hengityksellä on keskeinen rooli liikkeiden suorittamisessa. Pilates on salaa tehokas eikä harjoituksen aikana välttämättä tule edes hiki eikä hengästy. Soveltuu kaikille eikä aikaisempaa pilates kokemusta tarvita. Pilates luo perustan terveelle ja tasapainoiselle liikkumiselle.

45 min, max 12 hlö

Sauvakävely

Sauvakävely on kaikille sopiva kuntoilumuoto ulkona raittiissa ilmassa. Lenkin yhteyteen mahdollista yhdistää venyttely- ja liikkuvuusharjoituksia. Ohjaajan opastuksella ja oikean sauvakävelytekniikan avulla kehität omaa kestävyysharjoittelua ja parannat hengitys- ja verenkiertoelimistön toimintaa eli aerobista kuntoa. Sauvakävely on helppoa, hauskaa ja tehokasta yhdessä liikkumista. Inspiroiva tapa viettää myös palaveria!

45 min

Vesijumppa

Tehokasta ja hauskaa liikkumista vedessä musiikin tahtiin. Vesijumpassa voidaan käyttää eri välineitä joko tehostamaan tai tukemaan liikkeitä. Vesijumpan voi varioida eri teemoilla esim. juoksu, disco 80-luvun tyyliin. Vesijumpassa syke nousee ja lihasvoima lisääntyy. Jumppa tuntuu kepeältä koska vastuksesta huolimatta vesi kannattelee ja pehmentää liikkeitä.

45 min, max 12 hlö

Pihapelit ja ulkoilu

Omatoiminen liikkuminen ja aktiviteetit ovat mahdollisia kartanon upeassa pihapiirissä. Pihapelimahdollisuudet mm mölkky, petangue, sulkapallo, jalkapallo, tikkakisat, kroketti. Meiltä voitte myös lainata pyöriä, ja/tai sauvakävelysauvoja.

Tanssitunti

Tanssin riemua ja musiikin mukaista iloittelua toivotulla teemalla. Tunti voidaan räätälöidä esim 70-, 80-, 90-luvun mukaisesti tai show-, lattari-, hiphop-, rivi-tanssiksi tai vaikka kaikkien näiden yhdistelmäksi. Hauskuus ja rentous takuuvarmaa helpoin askelin jolloin kaikki onnistuvat. Tunnin aikana harjoiteltu koreografia musiikin tahtiin on mahdollista videoida jolla ilahduttaa ryhmää myöhemminkin.

45 min, max 20 hlö

Backby ennen ja nyt

Kartanon historia-aiheinen luento
Kartanokierroksella, joka tapahtuu sisällä ja ulkona kerrotaan Backbyn kartanon vaiheista ja alueen historiasta aina 1500-luvulta nykypäivään.
60 min

Kartanon vahvat naiset

Kartanolla vaikuttaneiden naisten tarinoita ja kohtaloita
Luennolla esitellään mm. kartanolla syntyneen Thelma von Freymannin sekä kartanolla vaikuttaneen presidentinrouva Kaisa Kallion elämäntarinat.
60 min

Elävöitettyä kartanoelämää

Draamakierros ryhmille
Ryhmän jäsenet saavat kukin roolin, joka liittyy kartanon historiaan. Opastuksella on mahdollisuus eläytyä oppaan opastuksella oman roolihahmon kautta kartanon vaiheisiin ja elämänkohtaloihin. Samalla kuin vahingossa kartanon historia puhkeaa elämään. Lopuksi ryhmä kuvataan kartanon edessä rooliasuihin ja rekvisiittaan puettuina.
75 min

Kummituksia ja kiellettyjä tarinoita

Toisenlaista historiaa
Käydään läpi kartanoon liittyviä tarinoita ja kertomuksia sekä yleisemmin hurjempaa historiaa, joista virallinen historiankirjoitus vaikenee.
60 min

Katja Weiland-Särmälä

FM, tohtorikoulutettava Katja Weiland-Särmälä

Olen taidehistorioitsija ja historioitsija. Teen Helsingin Yliopistossa historian väitöskirjaa 1800-1900-luvun säätyläistön ja sivistyneistön elämäntavasta, perhehistoriasta ja aineettomasta perinnöstä. Olen luennoinut yli viisitoista vuotta eri instansseissa mm. Helsingin Yliopistolla, Metropolia ammattikorkeakoulussa, Helsingin Kaupungin työväenopistolla, Espoon Kaupunginmuseolla sekä erilaisissa tapahtumissa ja yritystilaisuuksissa. Olen freelancer-kirjoittaja ja kirjoitan historiateemaista blogia nimeltä Löytöretkeilijän Paratiisi. https://antiikkidesign.fi/blogit

Mira Silvonen

Mira Silvonen

  • Business Coach (Coaching LAB)
  • Coaching-taitojen kouluttaja (LCA Life
  • Coach Academy)
  • LCA Life Coach®
  • Group & Team Coaching Diploma®
  • Marketing Specialist

Miralla on vuosien kokemus myynnin jamarkkinoinnin esimiestehtävistä. Hän ontoiminut pitkään maajohtajana ja markkinoinnin asiantuntijana niin kansainvälisessä pörssiyrityksessä kuin ruotsalaisessa
perheyrityksessä.
Miralla on vahvan markkinointiosaamisenlisäksi kokemusta myös erilaisista työelämän kriisitilanteiden johtamisesta.
Miralla on kyky tarttua vahvasti toimeen ja viedä tavoitteet maaliin, yksityiskohtaisesti
ja humaania lähestymistapaa unohtamatta. Mira on saanut loistavat palautteet valmennuksistaan mm. Attendolla ja MARK Suomen Markkinointiliitossa.
Mira kouluttaa myös coaching-taitoja
Life Coach Academyssä tuleville ammatticoacheille.

Backby sijaitsee keskellä
kauneinta luontoa Espoossa

Osoite:
Bodomintie 37
02740 Espoo

Tel: +358 (0)9 887 191
Palvelemme: (ma-la klo 7.30 – 21.00 su klo 7.30 – 12.00)
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Tee huonevaraus

Osta lahjakortti